четвъртък, 12 март 2009 г.

Поздравления от ГЕРБ - Русе за участниците в концерта на ОУ „А. Константинов” на 11 март

С много настроение и аплодисменти близо 2 часа в препълнената Пленарна зала на община Русе публиката приветства неуморно участниците в поздравителния концерт на русенското ОУ „Алеко Константинов”. Той се състоя на 11 март 2009 година вечерта и бе по повод изпълнението на международен проект по програма „Коменски”, по който партньори са българското учебно заведение и такива от Румъния, Португалия и Латвия. В събитието взеха участие деца от подготвителните до осмите класове на училището, както и техните добри приятели от Пенсионерски клуб № 4 – член на Обединения съюз на пенсионерите 2004.

Не сцената се редуваха изпълненията на вокална група „Алековци”, хора, валсове, а младежите от третата възраст ги допълниха с великолепни изпълнения на народни песни /солови, в трио и в група, ръководена от Ивелина Петкова/. Овации събра театралната възстановката в музика и стихове на поемата „Изворът на Белоногата”.

В знак на благодарност към показания талант от млади и възрастни, председателят на постоянната комисия по образование в Общински съвет – Русе доц. Васил Пенчев похвали всички и връчи поздравителен адрес на пенсионерите от името на областното ръководство на ГЕРБ. Много кутии бонбони за участниците и кошница красиви цветя доц. Пенчев на директора на ОУ „А. Константинов” Георги Георгиев и му пожела в бъдеще възпитаниците му да разнасят славата на учебното заведение по света и у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар