сряда, 4 март 2009 г.

131 години от Освобождението на България в Русе

На 3 март 2009 година се навършиха 131 години от освобождението на България от османско робство. За отбелязване на знаменателното събитие Областното ръководство на политическа партия ГЕРБ – Русе се включи днес по обед честване на годишнината, на което присъстваха общински съветници, членове и симпатизанти на политическата сила.

Стотици млади и възрастни русенци и гости на града се събраха в тържествения ден, за да почетат паметта на падналите за свободата на родината и изразят радостта си от знаменателното събитие в българската история. Сред официалните гости бяха Генералният консул Михаил Торшин и дипломати от Генералното консулство на Руската федерация у нас, областният управител , кметът на Община Русе и негови заместници и други.

По традиция първо бе приет почетния караул от началника на Русенския гарнизон. Заупокойна молитва за геройски загиналите и благодарствен молебен за извоюваната свобода отслужи Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит в съслужение с 8 духовници. В програмата взе участие общинският духов оркестър, който изпълни патриотични мелодии.

Представители на ГЕРБ, държавна и общинска власт, граждани поднесоха венци и цветя пред Паметника на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар