понеделник, 23 март 2009 г.

Цветан Цветанов бе на посещение в Русе

Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави лично днес /18 март 2009 година / световния шампион по стрелба с лък Явор Христов и генералния секретар на Българската федерация за стрелба с лък в заседателната зала на хотелски комплекс „Космополитън” в присъствието на областния ръководител на ГЕРБ Пламен Нунев и множество представители на медиите от Русе. „Убеден съм, че чрез подобни отлични спортни резултати на българските спортисти ще дадем възможност за младиге хора да има някаква алтернатива да бъдат максимално заети и да бъдат привлечени от спорта. Така те ще бъдат извадени от стоенето в кафенетата и Интернет клубове. За съжаление, по данни на социалогочиско изследване на неправителствена организация 70 % от българските младежи и девойки прекарват времето си именно в тези места. Смятаме, че младите хора искат да общуват, но трябва да се намери форма каквато е спорта.”

Г-н Цветанов отговори на журналистически въпроси и говори по актуални теми, свързани с управлението на България, предстоящите избори за Европейски парламент и Народно събрание. „До седмица – две ще са готови критериите за номинации за започване процедурата по номинация на българските депутати за Европейския парламент. Надявам се, че това ще стане в изключително широк формат с участието на всички структури в страната и най - вече, когато се говори на ниво област, да се съпроводи от съответните номинации и утвърждаване от съответните общини. Това, което ще запазим, е обещаното пред нашите симпатизанти – няма да има „парашутисти”. При жизнеспособни структури трябва отдолу нагоре да вървят номинациите. Този е подходът, който възприехме на местните и миналите европейски избори. Смятам, че това е формата и начинът да върнем доверието на хората в политическите партии и ние като политическа партия да носим политическата отговорност за това, което се случва”.

„Каденабия бе място, което прекалено много бе преекспонирано в медиите относно очаквания резултат. Това беше една изключително конструктивна и ползотворна среща, като акцентът беше България през 2020 година. Консолидирането на всички политически партии, които присъстваха в Каденабия, присъствието на политолози, учени и икономисти беше с цел да се даде оценка на случващото се в държавата в момента и какво ще се случи до 2020 година. Имаме категоричното мнение на всички присъстващи в каденабия, че днешното управление на страната я отдалечи от европейските ценности и членството в Европейския съюз. Днес България е сочена като най - корумпираната държава, а нашата форма е да върнем доверието не само на българските граждани, както и да върнем доверието на европейските институции в България. Искаме да се възползваме от солидарността на европейския данъкоплатец и помощта, които бихме получили от ЕС, но при условие, че има прозрачност и откритост при разходването на европейските средства.

Ние сме взели нашето политическо решение и аз само потвърдих нашата позиция за самостоятелно участие и целта на политическа партия ГЕРБ за пълно мнозинство, носене на политическата отговорност и водене на разговори с представители на другите десни партии, особено от формата „Европейска народна партия”. Винаги съм казвал, че дори да имаме 125 депутата, на нас ще ни трябва широка парламентарна подкрепа.

„Банката, от която сме взели решение да изтеглим този кредит, за да обезпечим кампанията с минимална сума за начало, е тази, която обслужва ПП ГЕРБ от самото и създаване. Това е най - голямата банка, дори по мнението на родителите ми, която има най - сериозната мрежа. За да оставаме в загадки – това е банка ДСК. Кредитът, който ще изтеглим е максималният, който ни позволява законът. Сумата, която можем да изтеглим е 440 000 лева. Неприятното е, че трябва да има ипотека за отпускането на подобен кредит. Ще ипотекираме личните си жилища – аз и г-н Борисов. Смятам, че със субсидията, която ще получим като парламентарно представена партия, в рамките на 2 години няма да е проблем да изплатим този кредит. Защото стойността не е толкова голяма, а субсидията ще е в достатъчен размер. По – добре е да изтеглиш кредит, отколкото да се поставяш в зависимост от нещо друго, което би могло да съпътства една кампания, за да търсиш финансиране.”

„За нас е важно да има прозрачност и регистърът на ГЕРБ, който е „качен” на сайта, ще е постоянно актуален с финансите, които влизат в една кампания и съответните разчети на разходване на средствата. Смятам, че българското общество трябва да възприема прозрачността като нещо задължително, за да участваш в едни парламентарни избори. Смятам, че другите политически формации, особено управляващите в лицето на БСП и ДПС за съжаление имат един сериозен финансов ресурс, който ще използват без абсолютно никакви задръжки по нечист начин в предстоящата кампания. Самият факт, че не се съобразиха с обществената нагласа, с препоръките, които бяха в ЕС, по – специално на политиците от ЕП за провеждане на двата избора „2 в 1” говори за допълнително разходване на средства от политическите партии, а също така и разходване на средства от републиканския бюджет в размер на 2 млн. лева. Отделно се блокира администрацията за по – дълъг период на време. По време на предизборната кампания администрацията ще бъде блокирана в рамките на 2 месеца и няма да има сериозни действия за управление. Това доказва едно. Това правителство може само да оцелява, но не и да управлява и да взема разумни решения, които да са в интерес на обществото. Изцяло се ръководи само и единствено от тясно партийните си интереси, което за нас като политическа партия е пагубно за държавата и за институциите като цяло. Блокирането на парите за проектите на ВиК – дружествата само по себе си говори, че това правителство говори, че това правителство не може да се справи с предизвикателството на прозрачност, откритост и спазване на заложените параметри за страна – членка на ЕС.

Одобрението за Европейския парламент е много по – високо отколкото одобрението за българския парламент и българския министър – председател. Министерски съвет вече е „под санитарния минимум”. Говори се за одобрение в размер на 10 – 12 %, а знаете, че 20 % е „санитарният минимум”.

В последните 6 месеца ние представяме секторните си политики. Обсъждаме ги и дискутираме не само с нашите членове, синдикати, но и с неправителствени организации, с асоциации на бизнеса. Смятаме, че този диалог е задължителен.

Искаме да направим управлението на държавата не на политически и квотен принцип, а да възприемем интегриран подход за реализиране на секторни политики.

В тази кампания ще разчитаме на ежедневните срещи и разговори с хората и благодарение на медиите преди стартирането и отправяме послания към хората за това, което смятаме да правим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар