вторник, 31 март 2009 г.

Пресконференция с Георги Атанасов в Русе

По време на пресконференция, състояла се на 30 март 2009 година в Русе новият кмет на Ряхово Георги Атанасов, който предстои скоро да положи клетва, каза в присъствието на областния ръководител на ГЕРБ Пламен Нунев, организационния секретар Десислава Атанасова, общинските съветници от Сливо поле Илиян Иванов, Красимир Моллов и Красимир Симеонов, че едно от първите неща, които ще стори е свикването на общоселско събрание. Тогава хората ще излъчат нови членове на консултативния общоселски съвет, в който досега влизаха 4 почетни старейшини. Идеята е сега той да се разшири и удвои състава си в отговор на принципите на ГЕРБ за открито и прозрачно управление. В него ще влязат бившите кандидати за кметове от други политически сили, бившият кмет Ангел Димитров, бизнесмени. Съветът ще помага при формулирането на задачи и вземането на решения по важни въпроси от ежедневието на населеното място. Сред първите проблеми, с които ще се захване кметът е възстановяването на селската църква предвид наближаващият Великден.

Георги Атанасов победи конкурента си от БСП на частичните местни избори от 28 март 2009г. 53.01% от пусналите бюлетини 1 142 избиратели му се довериха. 1098 бяха валидните гласове тогава при необичайно висока избирателна активност. /над 66 % от избирателите/. Кампанията и вота преминаха в толерантен дух, за което бе изказана благодарност към всичките останали кандидати за кметския пост. Георги Атанасов благодари на своите избиратели и съперници, които го подкрепиха на втория тур - Атанаса Беджева, Васил Василев и кандидатът на "Напред".

За първи път след 1944 година селото има кмет, избран с подкрепата десницата. "Аз мисля, че съвсем обективно спечелих изборите без да оказвам някакъв натиск, без да давам неизпълними обещания. Мотото ми бе да обединя ряховчани", посочи г-н Атанасов.

"Разбихме десетилетно статукво", подчерта областният ръководител Пламен Нунев. Това е показател за тенденция в община Сливо поле и Русенска област, която ще продължи и по време на изборите за Народно събрание и евродепутати през лятото на тази година. "Искам да поздравя Ряхово за избора. Това е един достоен човек", каза Десислава Атанасова.

В същото време г-н Нунев напомни, че освен с подкрепата си ГЕРБ ще следи за закононарушения от страна на новия кмет. И няма да прави компромиси или да се поколебае да сезира компетентните органи при констатирани нередности.

Георги Тодоров Атанасов е роден в Ряхово на 4 май 1955 година. Висше образование - зооинженер и педагогическо образование. Женен. С 3 деца - двама сина и една дъщеря. До 1993 години е работил в Говедовъден комплекс - Сливо поле. 1 година е бил без работа. 4 години работи като наемен работник. Занимава се със собствен бизнес допреди да стане кмет. Бил е арендатор и производител на плодове и зеленчуци. Синът му е спечелил първият в селото проект за млад фермер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар