понеделник, 21 февруари 2011 г.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев: ГЕРБ на тези избори ще участва самостоятелно

На първото си заседание националният предизборен щаб ще подготви указания за сформиране на  областните предизборни щабове в страната, респективно общинските предизборни щабове. Това съобщи на 21 февруари 2011 година в Русе народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, който отговаря за организационно - политическите въпроси в националния предизборен щаб на ГЕРБ.

В тези указания ще бъдат разписани и конкретни организационни мерки.  Според г-н Нунев ресорът му е много важен. Важно е да има организационен живот в структурите и събирания в кварталите така, както правим ние в момента – приключваме сформиране на местните клубове. Всеки местен клуб е на териториторията на всяка избирателна секция. Тази „мрежа” ще обхване колкото се може повече граждани. Това показва на практика, че искаме да сме близо да хората и веднага да споделяме с тях проблемите, да посочваме начини за решаването им.
В указанията ще има даден срок за провеждане на общинските събрания, на които да бъдат изведени номинациите за общински кметове, номинациите за кметове на малки населени места, номинации за общински съветници. На тези събрания хората съвсем ясно и прозрачно ще могат да изразят предложения, становища и съображения.

ГЕРБ на тези избори, както и на предишните, участва самостоятелно, посочи г-н Нунев. За съвместни действия можем да говорим след провеждане на изборите и то при сформиране на съответните общински съвети. Нормално е да имаме след изборите такива отношения с дясноцентристките партии, добави той.

Попитан как ще се работи с т. нар. „сини формации”, Пламен Нунев отвърна: „Когато политиките, провеждани от „сините формации” са близки до нашите регионални политики, аз не виждам проблем да работим заедно. Когато се търсят някакви други скрити отношения, няма как да вървим в една посока. Това го показваме и в национален план, при воденето на политиката от българското правителство. Виждате несъгласието и на хората отляво, и на хората отдясно, които в един глас, заедно, реагират на мерките, които се предприемат от правителството”.

Г-н Нунев очерта профила на бъдещия кандидат за кмет на Русе. Вчера в националния предизборен щаб са изведени критерии. Те са изведени в 2 аспекта – задължителни по документи и вторите – предложени от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Профилът на кандидата за кмет той очерта по следния начин: „На първо място трябва да е енергичен, да се ползва с доверието на гражданите, в съответния град, да има авторитет сред тях, да има мениджърски умения, трябва да бъде изключително принципен и да има антикорупционен профил, защото ситуацията в момента в страната виждате каква е. Един от основните приоритети на правителството е противодействие на корупцията по високите етажи на властта и на организираната престъпност.

Не е задължително кандидатът ни за кмет да е член на ГЕРБ, каза Пламен Нунев. Има хора, които са с изключителни възможности и капацитет, симпатизират на ПП ГЕРБ. Ако е бил член на друга формация, то това не трябва да му е носило негативи в съответното населено място, където се издига кандидатурата. Има доста хора, които „мигрират” от политическа сила в друга, припомни г-н Нунев и това няма да се допусне по отношение на кандидатите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар