понеделник, 28 февруари 2011 г.

Общинските съветници от ГЕРБ във Ветово ще поздравят деца от СОУ „В. Левски” по повод Баба Марта

Отбелязването на Първи март или казано по народному Баба Марта, е доказателство за устойчивостта и непреходността на българските традиции. Няма дете в България, което да не е чувало за старата жена с променливо настроение, намекващо за промените и във времето между двата сезона, наречена Баба Марта. На този ден, символизиращ отминаващата зима и приближаването на дългоочакваната пролет, хората си подаряват и се закичват с мартеници, изработени в традиционните бял и червен цвят.

В наши дни размяната на мартеници между близки, познати и приятели, е израз на топли и добри чувства, пожелание за здраве, успех и благополучие, повод да си припомним, че нищо не може да стопли сърцата ни повече от искрената любов, загриженост и внимание на хората около нас.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Ветово ще поздравят най-малките ученици от СОУ „В. Левски” - гр. Ветово с празника на Баба Марта. На втори март ще дарят първокласниците децата от подготвителна група с бели и червени мартенички – символ на здраве и късмет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар