вторник, 1 февруари 2011 г.

Областният управител Пламен Стоилов призова гражданите за активност в преброяването


Да се включат активно както в електронното, така и в класическото преброяване призова гражданите на пресконференция днес областният управител Пламен Стоилов. В срещата с медиите участваха и зам.областният управител Петър Даскалов, в качеството му на председател на Областната комисия по преброяване, главният секретар на Областна администрация Даниела Шилкова и директорът на Териториалното статистическо бюро Галина Ханджиева.

Пред журналистите, г-н Стоилов подчерта важността на настоящото преброяване. Той поясни, че резултатите от него ще се определящи за бъдещото развитие на региона.

На свой ред, г-жа Ханджиева представи първите данни от започналото в 00.00 часа тази нощ електронно преброяване. Към 6.00 часа тази сутрин в страната са се преброили 4 хил.души. Любопитен факт е, че г-жа Ханджиева е била 4-я гражданин, включил се в електронното преброяване в България. 149 души са били преброени снощи като временно присъстващи в хотелите на гр. Русе. Още 10 са преброените в хотелите в гр.Бяла.

Електронното преброяване на населението ще продължи до 9 февруари включително. В 8.00 часа на следващия днес ще започне класическото преброяване. Общо 1 554 преброители и контрольори ще се включат в кампанията в Област Русе. На всеки от тях се падат по 250 души и между 80 и 100 жилищни сгради. Преброителите ще се легитимира с карта. Всеки, който има съмнение по отношение на тяхната идентификация може да направи справки на тел. 070016310 или на електронен адрес support@nsi.bg.

Областна администрация – Русе също ще се включи активно в кампанията по преброяването. На сайта на администрацията www.ruse.bg ще стартира нова рубрика „Има ме и мен”. В нея ще се публикува актуална информация за хода на преброяването. Всички граждани, които имат въпроси, свързани с кампанията, мога да ги изпращат на електронната поща на Областна администрация – Русе governor@rousse.spnet.net . Те ще бъдат препращани до ТСБ, откъдето гражданите ще получават компетентен отговор. Най-често задаваните въпроси и отговорите към тях ще бъдат публикувани в раздел „Новини” на сайта на Областната администрация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар