понеделник, 14 февруари 2011 г.

Обучението по народни танци за деца и младежи „Красотата на българския фолклор“ на МГЕРБ – Русе завърши




На 5 февруари 2011 година МГЕРБ – Русе постави началото на обучение по народни танци в спортната зала на Дом за деца, лишени от родителски грижи "Св. Димитър Басарбовски", гр. Русе. В ролята на обучители влязоха 6 младежи. При откриването на събитието присъства общинският съветник от ГЕРБ в Русе Людмил Радулов, който помогна на най - малките в усвояването на първите танцови стъпки.

Днес /12 февруари 2011 година/ в 11.30 часа се състоя миниспектакъл - надиграване между участниците, облечени в народни носии. Събитието бе открито от народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, който приветства малките таланти. Той пръв даде пример с надиграване между възрастните  с участието на Александър Бонев.

Надиграването на малките бе оценено високо от жури в състав Пламен Нунев, Ирена Николаева и Александър Бонев, а бяха излъчени победители. 8 двойки получиха грамоти. Това са Йоана Мустафа и Митко Колев, Виктория Йорданова и Гюнай Кондов, Гинка Йорданова и Веско Миланов, Марта Миланова и Заатие Бастириева. След надиграването всички деца от дома получиха награди, накрая се състоя почерпка за всички участници и гости. Големи хора се извиха на два пъти – в средата и в края на празника. За доброто настроение допринесоха оркестър и част от самодеен състав с певици при читалището в село Ряхово /община Сливо поле/.

Инициативата се изпълнява от МГЕРБ-Русе по предложение на Александър Бонев (участник в Bailando), който и преподава народните танци по време на обучението.

Целта на обучението е да се покаже на децата и младежите лишени от родителски грижи красотата на българския фолклор и да се подтикнат младите хора за едни по сериозни занимания с народните танци, да се запази и развива българския самобитен талант граден с векове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар