четвъртък, 10 февруари 2011 г.

Областният управител поздрави Руския консул за Деня на дипломата







Заместник областните управители Иван Григоров и Петър Даскалов присъстваха днес на тържествения обяд по повод Деня на дипломатите на Руската федерация. Той беше даден от Генералния консул на Русия в Русе Владимир Климанов. Сред официалните гости на празника бяха и председателят на Общински съвет – Русе доц.Васил Пенчев, кметът на Община  Русе инж.Божидар Йотов, заместник - кметовете на Община Русе, кметове на други общини от Област Русе, директорът на ОД на МВР комисар Светослав Първанов, ректорът на РУ „Ангел Кънчев” проф.Христо Белоев и др.

Зам.областният управител Петър Даскалов връчи на г-н Климанов поздравителен адрес от името на областния управител Пламен Стоилов. В него се казва:
„УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КЛИМАНОВ,
          
 Приемете моите най-сърдечни благопожелания по повод Деня на дипломатите на Руската федерация!

Без съмнение, ръководената от Вас дипломатическа мисия е важен фактор за ползотворното сътрудничеството между България и Русия. Сигурен съм, че и за в бъдеще тя ще бъде в основата на утвърждаването на традиционно добрите контакти между двете държави! Активният политически диалог е още едно потвърждение за положителния знак на двустранните връзки и наличието на взаимно доверие. 

Сътрудничеството между България и Русия се основава на общи ценности и интереси. Уверен съм, че добрите отношения между двете страни ще продължат и занапред, в името на благоденствието на двата народа!”.

По повод професионалния си празник, руският дипломат получи от името на областния управител и бутилка червено вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар