понеделник, 14 февруари 2011 г.

Народен представител и областен управител зарязваха в Борово


           Народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и областният управител на Област Русе Пламен Стоилов споделиха днес празника на лозарите и винарите в Община Боровo.


 Празничното шествие тръгна от централния площад на града. То се спря при кмета на Община Борово д-р Иван Попов, който беше досегашния Цар на лозята. След подобаваща почерпка, шествието продължи към лозята, водено от д-р Попов в писана каручка. Към него се присъедини и зам.-кметът Божидар Янков.


Празничен водосвет край лозите отслужи местният свещеник отец Димитър. За празничното настроение допринесоха изпълненията на пенсионерските клубове, съставите към читалището и детската танцова формация „Искрица”. Беше избран и нов Цар на лозята. Това е секретарят на Община Борово Бисерка Тодорова. Д-р Попов сви венец от лозови клонки и така предаде символично титлата на г-жа Тодорова. По стара традиция, старият и новият цар бяха дарени с пити и тъкани кърпи.
          В символичното зарязване и преливане на лозите с вино с наричане за здраве и берекет, наред със стария и новия цар се включиха и народният представител Пламен Нунев и областният управител Пламен Стоилов.
          Празникът продължи с тържествен обяд, даден от стария цар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар