сряда, 2 февруари 2011 г.

Обучение по народни танци за деца и младежи „Красотата на българския фолклор“ организира МГЕРБ - Русе

В периода 5 – 12 февруари тази година МГЕРБ – Русе организира обучение по народни танци в спортната зала на Дом за деца, лишени от родителски грижи "Св. Димитър Басарбовски", гр. Русе. Началото ще бъде поставено на 5 февруари от 10 часа.

Инициативата се изпълнява от МГЕРБ-Русе по предложение на Александър Бонев (участник в Bailando), който и ще преподава народните танци по време на обучението.

Целта на обучението е да се покаже на децата и младежите лишени от родителски грижи красотата на българския фолклор и да се подтикнат младите хора за едни по сериозни занимания с народните танци, да се запази и развива българския самобитен талант граден с векове.Обучението ще протече в рамките на една седмица, като ще завърши с миниспектакъл - надиграване между участниците, облечени в народни носии. Надиграването ще бъде следено от жури и ще се определят победители. На класиралите се на първите 3 места ще бъдат раздадени грамоти. След надиграването ще бъде осигурена почерпка за всички участници и гости.

Няма коментари:

Публикуване на коментар