събота, 6 юни 2009 г.

ГЕРБ закри предизборната си кампания

С голям концерт в символа на Русе – Доходното здание, областната структура на ГЕРБ закри кампанията за избор на депутати в Европейския парламент на 5 юни 2009 година вечерта. В началото на събитието областният ръководител на ГЕРБ Пламен Нунев приветства събралото се множество от членове, симпатизанти и преятели на най – голямата дясна политическа сила в региона и страната с думите:

Бих искал да Ви благодаря от името на цялото Областно ръководство на ГЕРБ за всички положени усилия на финала на предизборната кампания за Европейски парламент! Чрез нея изразяваме нашето разбиране, че националната и европейската политика на партията са неразривно свързани. Затова и се готвим за едно бъдещо управление на страната, макар и в условията на тежко наследство от триглавата „ламя” и икономическа криза.

Ние сме убедени, че можем да провеждаме добра политика в страната, само ако си сътрудничим с евро -атлантическите ни партньори. България трябва да участва активно при формирането на европейските решения и да бъде част от тях, за да гарантира националните интереси.

Ние сме убедени също, че можем да върнем доверието на Европа само ако водим правилна, съобразена с европейските норми, изисквания и приоритети национална политика тук в България.

Това всъщност е алтернативата на сегашната политическа практика и ясен знак за новия тип политика, която ГЕРБ ще провежда. Утре, когато честно и достойно спечелим изборите, ние ще се стремим да докажем:

• Че страната може да бъде управлявана по начин, различен от този, на предишните правителства и особено на триглавата „ламя”
• Че в политиката може да има честност, откритост и политическа воля, с която да се преодоляват обективните трудности
• Че като променим стила на политика и управлението, ще дадем европейски образ на държавата, за да постигнем най-важното – достоен живот и европейско самочувствие на българските граждани.

За това най-важното, което казваме на всички русенци и жители на областта днес е: Ние от ГЕРБ искаме да бъдем честни с вас и да не ви излъжем. Не само преди да дадете гласа си за нас, но и след това, когато ще бъдем в Парламента и управлението на страната. Към това ще се стремим, за това ще работим и с тази цел ще измерваме както постигнатото от нас, така и грешките, които ще допуснем.

Аз ви уверявам, че ще дадем всичко от себе си за да постигнем най-доброто за България! България може да има своето достойно европейско развитие!

ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ!

Концертът бе открит с пламенно изпълнение на попубярни песни на Джеймс Браун и Емил Димитров от талантливия Серджо Авакян. Малката Мария Минчева показа и зключителна импровизация на фона на музиката на „Вода”. Руска песен в съпровод на таньорки изпълни Диян Генчев.

Танцов състав „Здравец” излезе на сцената, за да събере бурни аплодисменти за народните танци „Деца” и „Спор”.
Двойките на клуба по акробатичен рокендрол „Маги” внесоха съвременен елемент в спектакъла на сцената. ВИГ „Магия” от Дулово в лицето на пет даровити дами въодушеви присъстващите с песните си – от патриотични до шлагери на 70-те.

Разбира се, пред публиката излезе и министърът на веселието на Европейския съюз – Димитър Туджаров – Шкумбата. Под звуците на рокендрол той пя и същевременно напомни на публиката, че изборите за народни представители и Европейски парламент са като двете полувремена на един мач. Както днес се очаква България да победи Ирландия, то така и утре жителите на региона трябва с гласа си да отнесат тройната коалиция в миналото, за да прогресира България.

Безспорен връх в програмата бе 30 – минутното изпълнение на арии от известни опери. Тримата тенори от Unique voices бяха аплодирани на крака от публиката при прочувствените си превъплащения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар