вторник, 23 юни 2009 г.

Стреляха срещу младежи, разлепящи предизборни плакати на ГЕРБ в Русе

На 23.06.2009 г. около 05:30 часа, представители на ПП ГЕРБ – Русе са били нападнати от представител на Коалиция за България /КБ/, по време на разпространение на агитационни материали, изразяващи се в лепене на плакати на разрешените за това места, съгласно Заповед № РД01/2730 от 12.06.2009г. на Кмета на Община Русе.

За този инцидент извести в официално писмо днес областният ръководител на ГЕРБ Пламен Нунев и предизборния щаб на политическата сила органите на МВР в Русе.

Представителят на ПП ГЕРБ – Русе, Ф. М., около 05:30 часа на 23.06.2009 г. поставя плакати на ПП ГЕРБ на разрешено за това място, а именно на афишно табло по пешеходната зона пред Община Русе. Към него се приближава представител на КБ, който държи плакати на посочената политическа партия и започва да напада Ф. М., като го кара да спре лепенето и го заставя да седне на една от близките пейки. Заплашва, че ще се обърне за съдействие към общинска служба КООРС и се запътва да осъществи заканата си.
Ф. М. търси съдействие и подкрепа от друг наш представител – С. Б., който пристига на посоченото по-горе място. Там намира Ф. М., представителят на КБ и служител на КООРС. Нападателят започва разправия и с С. Б., като отново заплашително забранява да бъдат лепени плакати на ПП ГЕРБ. С. Б. му отговаря, че лепи на разрешено място и няма да прекрати лепенето, тъй като не извършват нищо нередно и действията им са изцяло съобразени със закона. В този момент ПРЕДСТАВИТЕЛЯТ НА КБ ВАДИ ИЗПОД ДРЕХИТЕ СИ ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ и се опитва да гръмне, но пистолетът засича и не произвежда изстрел. Следва презареждане и този път ПИСТОЛЕТЪТ ГРЪМВА ТОЧНО В С. Б.. Представителят на служба КООРС стои и гледа безучастно, а през това време представителят на КБ презарежда пистолета трети път и отново се опитва да произведе изстрел срещу представителя на ПП ГЕРБ. С. Б. успява да се пребори с нападателя, за да се защити от гърмежите.

По време на стрелбата Ф. М. сигнализира органите на МВР, които пристигат на място около 06:15 часа и извършват проверка. Откарват Ф. М., С. Б. и представителят на КБ в Първо РПУ за снемане на обяснения.

ГЕРБ помоли МВР да извърши проверка по случая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар