понеделник, 29 юни 2009 г.

Цветан Цветанов и Пламен Нунев се срещнаха със селскостопански производители в Сливо поле

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и мажоритарният кандидат на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев се срещнаха днес /29 юни 2009 г./ със селскостопански производители в община Сливо поле.

„Не издържаме вече. Вносът ни принуждава да изхвърляме продукцията си. Вижте! Едри, хубави домати трябва да ги продавам на символични цени или да ги хвърля”. Така започнаха почти в един глас да се оплакват на г-н Цветанов производителите от района. В горещия летен ден г-н Цветанов и г-н Нунев се принудиха да успокояват хората, че надежда има и скоро сегашното положение с нелегалния внос на плодове и зеленчуци без заплащане на митни сборове от Турция, Македония и пр. Държави ще бъде преустановен. Именно покровителстваното от организираната престъпност и свързаните с нея политици носят на страната ни огромни загуби, дефицит в платежния баланс и ръст в сивата икономика. В същото време земеделците не могат да получат приемлива цена за произведената си продукция, хвърлят огромни средства за торове, обработка на земята или гледане на животни без надежда за възвръщаемост. Наред с това те срещат и проблема със спрените пари от ЕС по различните фондове, което води до разбити пътища, липса на напоителни системи и нискоефективно земеделско производство.

„Големите комисионни остават у прекупвачите”, посочи г-н Цветанов и посочи за пример своя среща в Първомай, където от производители се купуват домати на цена от 50 стотинки за килограм, а в детската градина на същото населено място те „влизат” вече със стойност 1.80 лева за 1 кг.

Наред с това гражданите поставиха и ред дребни наглед проблеми, които са важни за търгуващите в Сливо поле. На пазара там е нужно да се повдигне нивото на пода, за да не се наводнява оставената за съхранение сега продукция при големите дъждове. „Всичко това зависи от местната власт. Ако кметът Георги Големански досега не се е погрижил за това, от което се жалвате, защо му гласувате доверие за пореден мандат”, попита г-н Нунев събралото се множество.

Г-н Нунев и г-н Цветанов се обърнаха към всички присъстващи да гласуват на 5 юли за промяна и демократично управление с номер 3 в интегралната бюлетина. И обясниха в детайли защо. Г-н Цветанов заяви, че ако пред урните не застанат поне 3.5 милиона българи, а досегашните близо милион и половина, то с купанети гласове има голяма доза вероятност да се повтори досегашното лошо за България държавно управление.

За да насърчат българското г-н Цветанов и г-н Нунев закупиха от производителите плодове и зеленчуци. Те ги призоваха да не падат духом, защото ГЕРБ е символ на промяната, а след 5 юли тя неизбежно ще се случи у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар