неделя, 28 юни 2009 г.

Кандидатите за народни представители се срещнаха с избирателите на с. Новград

На 27 юни 2009 година /днес/ центърът на село Новград /община Ценово/ бе необичайно оживен. И не само заради пазара, който всяка събота отваря врати пред читалището. Причината бе, че много граждани бяха дошли за среща с кандидатите за депутати на ГЕРБ за Народно събрание от Русенска област и с нетърпение се питаха кога ще видят наживо поне част от тях.

И това се случи. Пламен Нунев – мажоритарен кандидат и водач на листата за депутати в 19-и МИР – Русе и Минчо Минчев бяха посрещнати с топло ръкостискане от млади и стари. Вместо да влязат в салона на читалището, те предпочетоха беседа с жителите навън. Придружаваше ги евродепутатът от ГЕРБ Николай Младенов, с когото с интерес разгледаха първо изложбата от гоблени на различни теми, създадени от сръчните ръце на ценовчанки и децата им. Кметът също приветства от сърце гостите по обед.

Г-н Нунев напомни на местните жители в парка на Новград за стореното досега от „тройната коалиция” за населеното място. По–точно казано за това какво не е направено, защото гражданите се оплакваха от ниските пенсии, високата инфлация и безработица, символични заплати, лошото състояние на пътищата дори в центъра на Новград.

Пламен Нунев и Николай Младенов изтъкнаха, че „основната заслуга” на БСП, ДПС и НДСВ е било спирането на парите от еврофондовете за България. За близо 2 години са усвоени близо 0.4 % от полагащите се на страната милиарди лева. Затова положението не е никак добро и се налага да се вземат спешни мерки, но не от същите управляващи, а от хора с програма и идея какво трябва да се случи, за да се върне доверието към България от страна на ЕС. Мнозина с неверие слушаха думите на евродепутата, защото лъжите на партиите от тройната коалиция бяха пуснали дълбоки корени в съзнанието им. Други бяха „мотивирани” от ДПС да гласуват „по съвест” с известна сума пари, както открито признаха в диалог с представителите на ГЕРБ.

Г-н Нунев и г-н Минчев влязоха в спор с тези, които твърдяха, че няма да видят нищо добро и от новите управляващи. С много аргументи и раздадени информационни листовки с отделните секторни политики от управленската програма на ГЕРБ те успяха да убедят своите опоненти, че грешат в прогнозите си. Дадени бяха примери с успешното управление на София и община Борово. Там кметовете са Бойко Борисов и д-р Иван Попов.

За се случи промяната обаче присъстващите бяха призовани да гласуват на 5 юли. „Заедно да докажем, че България може!”, подчерта Пламен Нунев.

По–късно през деня г-н Младенов, г-н Нунев и г-н Минчев наградиха с фланелки, шапки, както и голяма торта с надпис ГЕРБ участниците в големия хандбален турнир на открито в двора на местното училище. Те призоваха младежите и девойките от тимовете, навършили 18 години да гласуват със семействата си, защото в тях е надеждата на България за промяна и по–добро бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар