четвъртък, 25 юни 2009 г.

Пиян оскверни кметсттвото в Лом Черковна

Областното ръководство на ГЕРБ – Русе изразява своето възмущение от безобразното отношение към местната власт изразено в оскверняване на кметството в село Лом Черковна. Инцидентът се случил вчера /23 юни 2009 година/, когато пиян животновъд от населеното място решава да „посети” кмета на селото, избран с подкрепата на ГЕРБ. Това той извършил, придружен от стадото си. Качил се на втория етаж заедно с коза!!!, като при влизането си в канцеларията на г-жа Бистра Богданова отправил към нея обидни думи и изрази /псувни/. В едната си ръка държал брадвичка и отправял заплахи. Повиканият служител на реда /полицай/ помолил гражданина да напусне кметството, на което той отговорил със съпротива и словесно изразено недоволство в същия дух.

Съдът в Бяла е наказал животновъда вчера Александър Русинов само с глоба от 100 лева по УБДХ. Опасенията на кмета обаче остават относно подобни действия от въпросни гражданин, тъй като отношението му било сходно към инкасатор на вода и пр. Преди няколко години подобен опит със стадото Александър Русинов е правил спрямо предишния кмет.

Областното ръководство на ГЕРБ осъжда подобен акт на пълно незачитане порганите на местна власт в община и одобрява бързата реакция на полицията в град Бяла. ГЕРБ не толерира подобен вид престъпни деяния и не разбира мотивите на съда за налагане на това изключително леко по своя характер наказание спрямо гражданина, който е съден за убийство преди повече от 20 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар