вторник, 23 юни 2009 г.

РИК-Русе сезирана за късане на плакати в община Бяла днес

Пламен Нунев – областен ръководител на ГЕРБ - Русе депозира днес /23 юни 2009 година/ в Районната избирателна комисия – Русе жалба по повод изстъпления на политически съперници в община Бяла.

Разпоредбата на чл. 58, ал.6 от ЗИНП, ЗАБРАНЯВА унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по установения ред, до края на изборния ден. В нарушение на горецитирания текст на 22.06.2009г., след 21:00 часа, Николай Косев Стефанов – общински председател на БСП – Бяла, заедно с още двама души са унищожавали предизборни плакати на ПП ГЕРБ, поставени съгласно заповед на Кмета на Община Бяла на металните пана по оградата на градския парк на ул.Васил Левски, а именно късат и хвърлят на земята плакатите на ПП ГЕРБ и лепят на тяхно място плакати на БСП. Свидетели на извършеното закононарушение са Мариан Антонов и Мирослав Кънчев от гр. Бяла, като за установяване на гореизложеното в Районната избирателна комисия е изпратен и снимков материал. Извършеното от Николай Косев Стефанов и придружаващите го лица, съставлява грубо погазване на разпоредби, за което следва нарушителите да бъдат санкционирани.

Предвид горното и на основание чл. 24, ал.1 от ЗИНП ГЕРБ настоя РИК - Русе да се произнесе по компетентност, като председателят й състави акт за административно нарушение на нарушителя, със законните от това последици-налагане на санкция от областния управител на област Русе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар