понеделник, 29 юни 2009 г.

Sреща със служители в болница „Юлия Вревская” в Бяла

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, мажоритарният кандидат на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев и кандидатите за народни представители Десислава Атанасова и Мариян Антонов се срещнаха днес /29 юни 2009 г./ със служителите на болницата в град Бяла. /община Бяла/.

В горещия летен ден г-н Цветанов и г-н Нунев се обърнаха към всички присъстващи да гласуват на 5 юли за промяна и демократично управление с номер 3 в интегралната бюлетина. И обясниха в детайли защо. Г-н Цветанов заяви, че ако се запази сегашното положение в държавното управление не само ще се загуби доверието в политиците от страна на ЕС, но и собствените граждани изцяло. Самият председател на най – голямата дясна партия у нас няма да може да обясни на собствената си 14 – годишна дъщеря след 4 години при навършване на пълнолетие защо трябва да гласува при условие, че статуквото се запази.

В момента по линия на 3 от най - големите фондове у нас за две години са усвоени близо 0.4 % от милиардите предвидени евро. Затова пътищата са в окаяно състояние, има проблеми в здравеопазването и социалната сфера водещи до демографски срив в България.

ГЕРБ гарантира с управленската си програма, че в първите няколко месеца ще приложи бързи мерки за преодоляване негативното наследство от предишното правителство и връщане доверието на ЕС. Партията разполага с голям екип от експерти в различни области, които не само са разработили програмата, но и ще я приложат на практика при условие, че гражданите им гласуват своето доверие след седмица пред урните.

Г-н Цветанов и Десислава Атанасова отговориха на въпроси на лекари и медицински сестри относно бъдещото коалиционно управление /ако има такова/, за необходимостта да се подготвя среден медицински персонал в колеж в град Русе с оглед спиране текучеството по посока чужбина или българската столица, промени в нормативната уредба, касаеща НЗОК, съществуването на малките болници и диспансери в градове като Бяла и пр.

Гостите и домакините се разделиха с обещание да се срещнат отново след изборите, когато народните представители ще могат в новото си качество да изслушат проблемите в детайли и предложат конкретни нормотворчески решения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар