четвъртък, 25 юни 2009 г.

Поредно нарушение на Закона за избор на народни представители

Областното ръководство на ПП ГЕРБ – Русе изразява своето несъгласие с поредното погазване на Закона за избор на народни представители от страна на Коалиция за България. Лицето Георги Любенов Георгиев заема длъжността директор на Общинско предприятие „Горски фонд и чистота”, община Борово. Същевременно за предстоящите избори за народни представители, същият е регистриран като кандидат от листата на Коалиция за България.

Съгласно чл.52, ал.1 от ЗИНП кандидатите за народни представители, които заемат държавна служба, трябва да прекъснат изпълнението й след регистрацията си и да излязат в отпуск до обявявяване на резултатите от изборите.
Въпреки законовите разпоредби, Георги Любенов Георгиев не е прекратил изпълението на службата си.

За това нарушение на закона, Кметът на Община Борово – д-р Иван Попов – е сигнализирал РИК – Русе да се произнесе по компетентност.

Областното ръководство на ПП ГЕРБ – Русе осъжда подобен акт на пълно незачитане законите на страната и завявява, че ще следи отблизо развитието на казуса и ще огласи посредством средствата за масово осведомяване резултата от него. Представителите на ПП ГЕРБ – Русе призовават всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали се за участие в изборите за народни представители, да спазват закона, а РИК – Русе - да се произнесе в законовия срок и преди провеждането на изборите за народни представители на 5 юли 2009 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар