сряда, 3 август 2011 г.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова: Отпуснати са 815 000 лева за новата сграда на Регионална здравна инспекция в Русе

815 000 лева са отпуснати за новата сграда на Регионална здравна инспекция в Русе. Това съобщи днес председателят на Постоянната комисия по здравеопазване в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Десислава Атанасова. Новината бе потвърдена и от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. По думите и с парите ще се изплатят досега извършените строителни дейности от фирмата – изпълнител на обекта – бившата Военна болница. Други 37 000 лева ще се предоставят и на проектантите.

Вече е подадена информация за необходимите средства за завършване на сградата до Министерство на здравеопазването. Надеждата е, че в държавния бюджет за 2011 и 2012 година ще се предвидят поетапно пари в размер на близо 2.5 млн. лева, посочи д-р Николова. Към тях се добавят и 280 000 лева за лабораторно оборудване.

Чрез инвестицията ще се спестят значителни държавни средства, защото инспекцията в момента ползва 5 сгради в различни части на града. Повечето са в лошо състояние.

Д-р Николова изрази благодарността си на народните представители от ГЕРБ в Русе за съдействието и подкрепата в осигуряването на необходимите средства.

         1 юли 2011 година                                          Пресцентър на ГЕРБ - Русе

Няма коментари:

Публикуване на коментар