вторник, 16 август 2011 г.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев: Едното платно на Дунав мост е изцяло готово



Едното платно на Дунав мост е изцяло готово. Това съобщи днес в Русе народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев. В момента се работи по второто платно. Вече е разбита и извозена старата асфалтова настилка. 700 метра от бетона е разбит и днес започва леенето на бетон по цялото протежение. Хидроизолацията се полага по нов метод, а не както досега – заливане на пластове в рамките на 25 дни. Понастоящем това се случва с помощта на италиански метод за 3 – 4 дни. Лабораторията на Агенция „Пътна инфраструктура” е проверила качеството предварително и е дала одобрение. Спазва се линейният график за ремонта единственото пътно съоръжение, което свързва България и Румъния. Двата дъждовни дни не са повлияли сериозно на темпа на работа.

По всички мантинели се осъществяват действия по почистване на старата боя и се полага нова. Прави се ревизия на съществуващото към момента осветление. В рамките на предвидените срокове ще се осъществи ремонтът на моста, съобщи г-н Нунев.

През тази седмица ще се проведе среща на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев с г-н Нунев, като ще се обсъди и въпросът за таксите за преминаване на моста от румънска страна. Аз мисля, че те ще ни изчакат да свършим изцяло ремонта и като мине официалното откриване тогава може би ще има по – конкретни разговори с цел да ги активизираме, за да се случи нещо”, заяви народният представител.

Той предостави информация и за други важни проекти, които се реализират на територията на Русе и областта в момента.


         15 август 2011 година                                          Пресцентър на ГЕРБ - Русе

Няма коментари:

Публикуване на коментар