сряда, 3 август 2011 г.

Контрольор на общинско предприятие дари възнаграждението си за Центъра за психично здраве в Русе и турнира „Русенско лято”



По време на пресконференция днес по обед директорът на Център за психично здраве - Русе д-р Теменужка Матева изрази благодарността си за подкрепата, оказана от контрольора на дружеството д-р Пламен Кожухаров. Той бе избран с подкрепата на общинските съветници от ГЕРБ в Общински съвет - Русе и в присъствието на председателя на групата общински съветници от партията Бедрос Пехливанян обяви, че са дарени 1770 лева. Те послужиха за закупуване на материали за уникалната за страната извънболничната рехабилитация там. Д-р Матева показа красивите предмети, изработени от гражданите в работилница на центъра - часовник, великденска и коледна украса. 140 души се занимават с изработка на различни неща, като дори сами дават идеи. Предметите се продават, а с придобитите пари се осъществява финансиране на дейността в Център за психично здраве - Русе. Към Нова година например ще се изработят 200 часовника, които ще намерят нови клиенти у нас.

"Ние нямаме пари да си закупуваме материалите. Затова "късаме" от средствата за издръжка на нашия център, за да се занимават гражданите", посочи д-р Матева. Останали са пари дори за платове, които ще послужат за създаване на разкошни завивки, които са известни дори в чужбина. В продължение на 6 месеца ще се акумулират средства за плат, като същите ще се разходват за изработка на пижами за постъпващите на лечение.

Г-н Пехливанян сподели, че по този начин се изпълнява ангажимента на ГЕРБ избраните контрольори в дружества с общинско участие да предоставят изцяло получените възнаграждения за нуждите им. Така се случи в "Обреден дом" - Русе преди около месец, когато бяха закупени и посадени над 100 дръвчета в гробищен парк "Басарбово" именно с такива средства. "Искаме да покажем и да докажем, че това, което сме казали, се изпълнява", подчерта г-н Пехливанян. Всички контрольори, избрани с подкрепата на партията, първо се консултират с директорите на дружества и след това насочват почти всички средства за задоволяване нуждите им.

Д-р Кожухаров добави, че са дарени пари и на клуба по бадминтон в Русе. В петък /24 юни/ в 16 часа в Русе стартира международния турнир по бадминтон "Дунавско лято", където по традиция русенци се представят силно. През тази година участието ще бъде в рамките на над 30 деца само от града ни. Направена е подготовка на залата - ремонт на покрив и подова настилка, боядисване в залата, а също така са купени медали, купи, грамоти.
Към края на месец юли със средства на контрольора на "Общински пазари" - Русе ще бъде поставена нова чешма на пазар "Сан Стефано". Полза от нея ще усетят веднага наемателите на тараби, а също така и купувачите.

          22 юни 2011 година                                          Пресцентър на ГЕРБ - Русе

Няма коментари:

Публикуване на коментар